235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις και 120 θέσεις για φορτηγά δημιουργεί η Goldair στο Θριάσιο

Eltrak - Cat banner ad

Στις αρχές του 2018 και, εφόσον τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, πρόκειται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο.

Πρωτύτερα, θα πρέπει να έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις και να έχει εξασφαλιστεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

Stonetech banner ad
Stonetech banner ad

Για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου, ανάδοχος έχει ανακηρυχτεί η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair για περίοδο 60 ετών.

Στο Θριάσιο πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.

Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, και παράλληλα η κοινοπραξία έχει την υποχρέωση, σε ορίζοντα 5ετίας, να κατασκευάσει επιπλέον 120.000 τ.μ.

Θα υπάρχουν χώροι που θα μπορούν να λειτουργούν για κοινωφελείς σκοπούς (τράπεζες, τελωνεία, φαρμακεία κ.λπ.).

Η πρώτη φάση της επένδυσης είναι ύψους 180 εκατ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή 120.000 τμ., στεγασμένων χώρων και δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής, που θα ενώνει τις αποθήκες με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου αποτελεί επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα για την ελληνική οικονομία.

Είναι το πρώτο εμπορευματικό κέντρο στην χώρα, το οποίο έχει πλήρη τον χαρακτήρα των συνδυασμένων μεταφορών, συνδεόμενο με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με τον διευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών Ten-T.

Φ. Φωτεινός

Πηγή: www.metaforespress.gr