Νέος Γενικός Διευθυντής Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ ο κ. Πέτρος Τζεφέρης

Eltrak - Cat banner ad
Νέα και περισσότερο διευρυμένα καθήκοντα για τον κ. Πέτρο Τζεφέρη, καθώς επιλέχθηκε ως ο νέος Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών της  Γενικής Γραμματείας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (YΠΕΝ).

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η κάλυψη της θέσης αυτής πραγματοποιήθηκε έπειτα από μοριοδότηση των υποψηφίων με βάση ειδικό προσοντολόγιο (ειδικό περίγραμμα θέσης με συγκεκριμένες απιατήσεις), σύμφωνα με όσα προέβλεπε η σχετική προκήρυξη, γεγονός πρωτοποριακό καθώς στον ελληνικό δημόσιο τομέα έχει επικρατήσει η πρακτική της απευθείας τοποθέτησης σε αντίστοιχες θέσεις, κάποιες φορές μάλιστα και ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης ή εμπειρίας.

Ο  κ. Πέτρος Τζεφέρης, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, διαθέτει πλούσια γνώση  γύρω από τον ελληνικό ορυκτό πλούτο λόγω της συνεχούς μελέτης του αντικειμένου είτε μέσω της ακαδημαϊκής του πορείας είτε μέσω της πολύχρονης εμπειρίας του σε αρμόδιες διοικητικές και ελεγκτικές θέσεις. Τα τελευταία χρόνια δίδαξε το αντικείμενο της Τεχνικής και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και γενικότερα το Θεσμικό Πλαίσιο της Διοίκησης για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών στα μεταπτυχιακά τμήματα του Δ.Π.Θ. Ιδιοκτήτης και διαχειριστής των ιστοσελίδων «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» http://www.oryktosploutos.net και “Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» http://elladitsamas.blogspot.com/, αρθρογραφεί σε τακτική βάση αναδεικνύοντας καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η μέγιστη και βέλτιστη αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Stonetech banner ad
Stonetech banner ad