Βέλγιο: Το πρώτο εμπορικό τρένο με 41 εμπορευματοκιβώτια από την Κίνα έφτασε στο Βέλγιο

Eltrak - Cat banner ad
Ξεκινώντας από το λιμάνι του Tangshan και αφού ταξίδεψε 11 χιλιάδες χιλιόμετρα σε 16 ημέρες ταξιδιού, το πρώτο κινεζικό φορτηγό τρένο του νέου δρόμου του μεταξιού έφτασε στο Βέλγιο. Αυτό αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Η αμαξοστοιχία με 41 εμπορευματοκιβώτια άφησε το Τανγκσάν στις 26 Απριλίου και εφτασε  το Σάββατο στην Αμβέρσα όπου και έγινε τελετή υποδοχής.
Ο Διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος της Αμβέρσας διεθνούς εμπορίου, κ. Luc Arnouts δήλωσε κατά την τελετή υποδοχής ότι «η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση βάζει το λιμάνι μας, στο κέντρο της BIS και θα ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς μας με την Κίνα.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο οικονομικός ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας στο Βέλγιο, Guo Jianjun, ο οποίος παρατήρησε πως στην κλειστή εποχή – σε σχέση με τον εμπορικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του Πεκίνου – είναι ολοένα και πιο σημαντικό για την ενίσχυση της συνεργασίας, «η άφιξη της πρώτης εμπορικής αμαξοστοιχίας Κίνας-Ευρώπης  που έφτασε από το Tangshan στην Αμβέρσα είναι ιστορική και θα έχει ισχυρό και θετικό αντίκτυπο στην Κίνα και το Βέλγιο για την συνεργασίας τους” δήλωσε ο Γκούο.
Το τρένο, πριν φτάσει στην Αμβέρσα, πέρασε το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Γερμανία.