Ο Konstantin Grcic παρουσιάζει την έκθεση “Volumes”, μια συλλογή μαρμάρινων αντικειμένων αδιευκρίνιστης χρήστης στην Γκαλερί Kreo

Eltrak - Cat banner ad

Με δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ γλυπτικής και διακόσμησης, ο Konstantin Grcic παρουσιάζει την έκθεση “Volumes” (“Όγκοι”), μια συλλογή από έξι μονολιθικά αντικείμενα από μάρμαρο στη Γκαλερί Kreo στο Λονδίνο. Αποκλίνοντας από τη συνήθη πρακτική του, τα αντικείμενα έχουν σκαλιστεί απευθείας σε ένα κομμάτι μπλε σαβόι μαρμάρου και δεν έχουν κατασκευαστεί από αυτό. “Αμέσως φαντάστηκα τα αντικείμενα αυτά σαν να ήταν φτιαγμένα από πέτρα”, είπε ο σχεδιαστής. “Έτσι αποκόπηκαν από έναν μεγάλο όγκο παρά να συναρμολογούνται από διαφορετικά στοιχεία, κάτι το οποίο αποτελεί το φυσικό τρόπο σκέψης και δημιουργίας για μένα”.

Υπονοώντας χρήσεις που είναι άγνωστες, η έκθεση “Volumes” του Konstantin Grcic για τη Γκαλερί Kreo δεν έχει πρόδηλη οικιακή λειτουργικότητα. Παραπέμπουν στο φωτιστικό Arco, των Achille και Pier Giacomo Castiglioni, που ο Grcic θαυμάζει – μία τρύπα που διαπερνά όλο το μάρμαρο. Όσον αφορά τη διαδικασία, αφού οι όγκοι κοπούν στο επιθυμητό για εκείνον σχήμα, οι επιφάνειες υποβάλλονται σε αμμοβολή για να δημιουργηθεί ξανά η φυσική και κοκκώδης υφή του μαρμάρου.

Stonetech banner ad
Stonetech banner ad

“Υπάρχει μια εγγενής αντίφαση σε αυτή την επίπλαστη φυσικότητα, η οποία είναι τόσο ελκυστική όσο και μυστηριώδης, δικαιολογώντας την ερώτηση γύρω από το σκοπό της δημιουργίας αυτών των αντικειμένων”, λέει η Johanna Agerman Ross, έφορος αρμόδια για τον 20ό αιώνα και το σύγχρονο σχέδιο επίπλων και αντικειμένων στο Μουσείο Victoria και Albert στο Λονδίνο.

Η έκθεση “Volumes” (“Όγκοι”) παρουσιάζεται στη Γκαλερί Kreo στο Λονδίνο από τις 8 Ιουνίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Πηγή: www.designboom.com